Lek och rörelse

Alla leksaker går lika bra att leka med oberoende kön. Självklart kan pojkar leka med samma som flickor, och absolut så kan fickor leka med pojksaker. Det finns väl egentligen inga givna leksaker specifika till pojkar eller flickor. Utan det är barnets intresse och personlighet som är avgörande för valet av present.

Men skulle man fokusera på specifika pojkleksaker så är det kreativa lego-satser med unika skapelser som kan locka killar. Bilar och andra fordon som efterliknar verkliga original som får barnet att härma och inspireras till olika yrken. Av någon anledning verkar pojkar fokusera på polisyrket, spion, eller brandman och leksaker som förstärker känslan av att vara barnpolis ger mer förstärkning i leken.

Pojkar gillar att leka med nerf, ett vapen som skjuter mjuka skott eller små kulor, som får kompisarna att leka i lag och försöker få in så många träffar som möjligt. Genom att använda dessa leksaksvapen kan barnen leka mer ute och dessa former av vardagsmotion gör att barnen orkar mer.

Generellt så fungerar de flesta utomhuslekar så som olika bollsporter och även skateboard, cykel eller inlines. Pojkar är i behov av snabba impulser som får lekarna att bli snabbare och där adrenalinet pumpar och skratten bubblar i barnens hals.

Bollar i olika former kan skapa en intressant lek men även stärka barnets sportintresse. Kanske vill barnet efter att ha lekt olika sporter själva ge sig på att utöva en sport. Det är på detta sätt likt yrkeslekarna som barnet kan utöva lekar som påminner om verkligheten. Det är ju faktiskt genom leken som barn lär sig, genom att testa olika saker i rollspel eller som enskild individ.

Det är viktigt att tänka på vad barnet har för intressen, att bemöta det barnet redan gillar och utveckla deras intressen så att barnet känner att hen får en speciell gåva att minnas.